STEPHEN JACQUES – GROOVE ATLANTIC-O

Artiest info
Website
facebook
 

Stephen Jacques is een Amerikaanse muzikant en singer-songwriter afkomstig uit Richmond, Virginia die tot 2010 enkel actief was als bouwkundig ingenieur, maar toen een grote ommezwaai in zijn leven maakte door resoluut te kiezen voor een carrière als muzikant. Sindsdien heeft hij al een twaalftal albums opgenomen en uitgebracht en het hier gerecenseerde ”Groove Atlantic-O” is daarvan zijn meest recente realisatie. Het is de opvolger van zijn in september 2022 verschenen album “Send Them Love”.

Met de bekende singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer Steve Albini als opnameleider kan dit nieuwe album van Stephen Jacques alleen maar een groot succes worden. Steve Albini heeft in het verleden namelijk al heel veel krediet als producer opgebouwd door zijn werk met o.a. PJ Harvey, ‘Nirvana’, Robert Plant en ‘Pixies’ en de meer dan duizend andere albums die de nu 60-jarige Albini in zijn lange carrière mocht producen, vaak in zijn eigen opnamestudio’s in Chicago.

Stephen Jacques zong en speelde op gitaren bij deze plaatopname en hij werd daarin bijgestaan door Jason Narducy op basgitaar, Chris Siebold op lap steel en gitaren, Vijay Tellis-Nayak op piano en keyboards en Gerald Dowd op drums en percussie. Tien zelfgecomponeerde tracks werden ingeblikt voor “Groove Atlantic-O” en met de ballad “Dreams On Fire” en het stevig rockende “Slept On A Ridge” willen we daarvan graag twee songs aan u voorstellen op de bijgaande video’s.

Alt.rocksongs als “Women Under Sun” en “Weird Iceland Hotel Dinner” worden op dit album vlotjes afgewisseld met intimistische verhalende ballads als “Where’d My Surfers Go”, “Syracuse Lawn Chair”, “He Got Religion”, “Dining With Horses” en albumafsluiter “Dusty Italian Bike”. Aan de ‘singer-songwriting’-kwaliteiten van Stephen Jacques hoeven we al lang niet meer te twijfelen want op “Groove Atlantic-O” en al zijn andere albums bewijst hij telkens weer dat zijn inspiratiebronnen daarvoor onuitputtelijk blijken te zijn.

(valsam)